Tuesday, November 16, 2010

Vítejte na webu seriál Glee

Vítejte na webu seriál Glee, stránce která je celá věnována tomuto novému fenoménu, který konečně dorazil i na televizní obrazovky v Čechách a na Moravě. Glee znamená v angličtině hudební skupinu, neno spíše sbor. Původně šlo spíše o pouze mužské sbory, které postupně začaly být i ženské či smíšené. Tyto sbory se specilazovaly na zpívaní kratších písní, tzv. glee. První glee klub byl založen v Londýně, na škole Harrow v roce 1787. Původní glee kluby však dnes již téměř neexistují avšak v Americe se tento název stále zachoval a používá se pro školní pěvecké sbory.

O školním pěveckém sboru je i seriál Glee. Glee je hudební komodeiální seriál, který vysílá americká televizní stanice Fox (Simpsonovi, Futurama). Vypráví o pevěckém sboru New Directions a jejich soubojích s dalšími sbory. V seriálu můžeme samozřejmě také sledovat jak se hlavní hrdinové vypořádavájí s každodennímy próblémy, vztahy a láskami.

Seriál Glee vytvořili Ryan Murphy, Ian brennan a Brad Falchuk. První pilotní episoda byla odvysílána 19. května 2009 a první sezóna seriálu byla od 9. září 2009 do 8. června 2010. Druhá sezóna se začala vysílat v USA 21. září 2010. Třetí série glee už byla také oznámena. Seriál Glee zaznamenal velký úspěch a tak není divu, že nezůstalo pouze u seriálu, obzvláště, jedná-li se o seriál hudební. Není proto divu, že písně které zazní v seriálu, se ještě ten týden objevují na iTunes, Glee alba vydává Columbia Records. Hudbu ze seriálu Glee si stáhlo již více než 13 milinů fanoušká a prodalo se zatím 5 milionů alb. Značka Glee jde nyní skutečně na dračku, takže se prodávají i DVD a blu-Ray disky, knížky pro teenagery, karaoke hra na Wii nebo aplikace pro iPad. Seriál Glee již také získal několik prestižních ocenění. v české republice se v současné době vysíla první řada seriálu na programu Prima Cool.

No comments:

Post a Comment